Mike Plak Bruszewski Michal, 9400 Ninove, Botermelkstraat 31, gsm 0491/86.95.69, BTW BE0843.410.743   

OFFERTE


foto1

MACHINALE BEPLEISTERING

Deze werkwijze vindt steeds meer volgelingen. Als u van plan bent om een grote oppervlakte te bepleisteren is machinale bepleistering de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat de werkduur drie keer kleiner is in vergelijking met de standaardmethode. Dit kan de arbeidskosten zelfs tot 40 % verlagen (voor grote oppervlakten).

Wij kunnen machinale pleisterwerken aanbieden met gips alsook met een pleistermengsel gemaakt van cement en kalk.

foto2

HANDMATIG BEPLEISTERING

Deze vorm van bepleistering is zeer nuttig bij kleine oppervlakten en moeilijk bereikbare plaatsen. Er is geen verschil in kwaliteit tussen handmatig pleisteren en machinaal pleisteren. Het enige verschil is de wijze waarop het materiaal wordt aangebracht.

foto3

De klant heeft de keuze tussen pleisterwerken met zuiver gips of pleisterwerken met een pleistermengsel van cement en kalk.

BUITENISOLATIEWERKEN


foto4

Gevelwerken

Een goed isolatiesysteem is één van de belangrijkste elementen van een gebouw. Onze firma garandeert een juiste keuze van materialen en een uitstekende uitvoering? Daarvan hangt immers niet alleen de duurzaamheid of levensduur van de gevelbekleding af maar ook het wooncomfort. Dankzij correct aangebrachte gevelisolatie kunt u zelfs tot 40 % van de verwarmingskosten besparen. Voor buitenisolatie gebruiken wij een (naadloos) ETICS systeem (genoemd: thermisch buitengevelisolatiesysteem) die bestaat uit::
 • het vastmaken van de isolatieplaten aan de ondergrond met lijm of kleefmortel
 • het bepleisteren van de isolatieplaten met een wapeningslaag waarin een wapeningsnet van glasvezels wordt ingewerkt
 • het aanbrengen van een dunne afwerklaag in pleister
De voordelen van deze methode zijn o.a.:
 • het verhogen van het niveau van de muurisolatie en het verwijderen van thermische bruggen
 • de volledige renovatie van de gevel
 • de aanwezigheid van een laag gewicht van de bekleding die geen negatieve invloed heeft op de structuur van het gebouw
MIKE PLAK beschikt over twee soorten pleister die verschillen qua structuur:

korrelpleister geeft een ‘klontereffect’ dat afhankelijk is van de dikte en grootte van de gekozen korrels die in verschillende maten beschikbaar zijn

foto5

Granol is een eenvormig sierpleister met ovale korrels van dezelfde diameter dat een effect geeft van een netwerk met vergelijkbaar met deze van schorskevers

foto6

Naar keuze van de klant worden vier soorten van buitenpleisters aangeboden:

minerale pleisters onderscheiden zich door hun hoge duurzaamheid en een goede hechting; een minpunt van deze pleisters is dat zij zeer slecht bestand zijn tegen vuil of beschadiging

acrylpleisters zijn zeer flexibel en worden gekenmerkt door een lage waterabsorptie; ze zijn zeer bestendig tegen de vernietigende invloed van het weer, en tegen beschadigingen en vuil

silicaatpleisters zijn het meest bestendig tegen weersomstandigheden

siliconenpleisters worden vooral gekenmerkt door hun zelfreinigende functie; ze zijn zeer bestendig tegen mechanische beschadigingen,

vervuiling en weersomstandigheden en ze worden gekenmerkt door een natuurlijke weerstand tegen de groei van algen

BINNENISOLATIEWERKEN


Dakisolatie: voor dakisolatie wordt minerale wol gebruikt die gemaakt is van glasvezels. Dit is het beste isolatiemateriaal. De gebruikte minerale wol beschikt over een zeer goed isolatievermogen, biedt een hoge waterdampdoorlaatbaarheid, heeft een laag gewicht en is onbrandbaar.

Onder thermische isolatie wordt een kunststoffolie geplaatst om de waterdampdoorlaatbaarheid te beperken en de minerale wol tegen vocht te beschermen.

Goede zolderisolatie is echt belangrijk omdat via de zolder het warmteverlies 10 tot 25% bedraagt. De vezelstructuur van de minerale wol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. foto7

ARTISTIEKE EN DECORATIEVE PLEISTERS


In de offerte van MIKE PLAK vindt u ook een breed gamma van artistieke en decoratieve pleisters die de laatste jaren heel populair geworden zijn. Ze worden gekenmerkt door een onbeperkte aantal mogelijke combinaties qua interieurdesign.

Er zijn mozaïekpleisters - vaak steentjes genoemd. Dit zijn dunne sierpleisters. Hierbij wordt hars als bindmiddel gebruikt. In vergelijking met andere sierpleisters is een mozaïekpleister meer flexibel en bestendig tegen mechanische beschadigingen en is bijgevolg perfect geschikt voor het afwerken van gevels.

foto8

Er bestaat ook travertijnsierbedekking die natuursteen nabootst en zeer geschikt is voor het afwerken van gangen, livings en trappenhuizen.

foto9

Stuccois een type van decoratieve kalksteenpleister of acrylkalkpleister. Het is een exclusieve sierbedekking. Het eindeffect doet denken aan oude antieke technieken. De belangrijkste eigenschap van dit pleister is de extreem hoge glans van de afgewerkte oppervlakte. Stucco maakt een beschermende laag die afschrobbaar en wasbaar is met water en detergenten. Stucco imiteert marmer dat niet alleen duurder is maar ook moeilijker te bewerken.

foto10

GIPSPLATEN / VERLAAGDE PLAFONDS


Gipskartonplaten zijn gemaakt van gemodificeerde gips dat aan beide zijden voorzien is van karton. Karton wordt meestal gemaakt van recyclagepapier. Gips is afgeleid van natuurlijke bronnen of van bedrijven die rookgas ontzwavelen.

foto11

Er zijn verschillende toepassingen die wij met gipsplaten kunnen maken: wand- en plafondbekleding, scheidingswanden, gordijnen, verlaagde plafonds of bijvoorbeeld het bewoonbaar maken van zolders. Met gipsplaten kunnen lichtgewichtplafonds gemaakt worden, die gemonteerd zijn op een enkele of dubbele constructie. Over het algemeen hangen gipskartonplaten op enige afstand van het plafond. Verlaagde plafonds zijn gemonteerd aan het oorspronkelijk plafond met hangers.

foto12

Verlaagde plafonds bieden onmiskenbare voordelen:
 • snelle montage
 • verstelbare afstand van het plafond
 • de mogelijkheid om isolatiematerialen te plaatsen
 • een hoge brandveiligheid door een verhoogde brandweerstand
 • de mogelijkheid van het installeren van verlichting en ventilatie-openingen
 • de aanwezigheid van vrije ruimte voor kabels en doorvoerbuizen

OVER ONS | OFFERTE | GALERIJ | CONTACT

Projekt i wykonanie Dariodesign.

Copyright@2012 MIKE PLAK. All Rights Reserved.